Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Προγνωστικά στοιχήματος και στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα



Το στοίχημα στην Ελλάδα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής πολλών παικτών και όχι μόνο. Όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα, σίγουρα κάποια στιγμή έχει παίξει και στοίχημα. Ο αριθμός των παικτών ανεβαίνει συνέχεια και με εκθετικές τάσεις. Πώς όμως είναι το οικοσύστημα του στοιχήματος στην Ελλάδα; Μπορεί κανείς να βρει εύκολα αξιόπιστα προγνωστικά και πού μπορεί να παίξει στοίχημα στις στοιχηματικες εταιρίες; Ας απαντήσουμε σε όλα αυτά τα ερωτήματα για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το στοίχημα στην Ελλάδα.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στην χώρα μας το στοίχημα έγινε από την αρχή πάρα πολύ δημοφιλές και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι αμέσως μόλις εμφανίστηκε το Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στήλες με προγνωστικά σε αθλητικές εφημερίδες. Οι στήλες μετά από λίγους μήνες εξελίχθηκαν σε ένθετα τόσο σε αθλητικές εφημερίδες όσο και σε «συμβατικές». Στη συνέχεια τα ένθετα έδωσαν τη θέση τους σε εφημερίδες που αφιερώνονταν σχεδόν αποκλειστικά στο στοίχημα και τα προγνωστικά του. Εννοείται ότι από εκεί και πέρα η εξέλιξη των προγνωστικών δεν σταμάτησε.

Σήμερα στην Ελλάδα πέρα από τις εφημερίδες που αναφέραμε παραπάνω, μπορεί κανείς να βρει προγνωστικά σε πολλές άλλες πηγές όπως το ραδιόφωνο – μέσα από εκπομπές αφιερωμένες αποκλειστικά στο στοίχημα – και οι ειδικές ιστοσελίδες. Όσον αφορά τις ιστοσελίδες, υπάρχουν πολλές που ασχολούνται αποκλειστικά με τα διάφορα κουπόνια στοιχήματος και τα προγνωστικά τους, ενώ υπάρχουν και άλλα που ασχολούνται και με νέα του χώρου του αθλητισμού πέρα από το στοίχημα. Τέλος, μπορεί να βρει κανείς προγνωστικά αλλά και άλλα τιπς σχετικά με το στοίχημα στο YouTube και άλλα social media και πλατφόρμες.

Το συμπέρασμα από αυτό είναι ότι μπορεί κανείς να βρει πάρα πολύ εύκολα προγνωστικά στοιχήματος στη χώρα μας. Εννοείται όμως ότι θα πρέπει ο καθένας να κάνει την έρευνα του για να καταλήξει στο ποιες πηγές προγνωστικών παρέχουν αξιόπιστα tips και ποιες δεν είναι και τόσο αξιόπιστες. Εννοείται ότι μπορεί πάντα ένας παίκτης να συμβουλευτεί και προγνωστικά από sites του εξωτερικού για να έχει μια πιο σφαιρική άποψη.

Πού μπορώ να παίξω στοίχημα

Εννοείται ότι όταν ακούει κανείς στοίχημα, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ το οποίο παίζεται τόσο στα πρακτορεία της επιχείρησης όσο και διαδικτυακά. Ο ΟΠΑΠ είναι ο πρώτος διδάξας του στοιχήματος στη χώρα μας και είναι αυτός που θα λέγαμε ότι το έφερε στην Ελλάδα και το έκανε δημοφιλές. Ο ΟΠΑΠ για αρκετά χρόνια είχε μονοπώλιο στο νόμιμο στοίχημα, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου το μονοπώλιο αυτό χάθηκε αφού χάρη στις γρήγορες ταχύτητες του internet, το διαδικτυακό στοίχημα μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, προσφέροντας πολλές δυνατότητες στους παίκτες.

Διαδικτυακά μπορεί να παίξει κανείς στοίχημα σε μια μεγάλη ποικιλία από στοιχηματικές εταιρίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ταυτότητα – για να αποδείξεις ότι είσαι ενήλικος – , μια πιστωτική ή χρεωστική προπληρωμένη κάρτα για να μπορέσει να ποντάρει κι έναν τραπεζικό λογαριασμό για να μπορέσει να αποσύρει και να εκταμιεύσει τα κέρδη που πιθανότατα θα αποκτήσει.

Η χώρα μας όμως παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα: το site στο οποίο παίζει ένας παίκτης θα πρέπει να έχει άδεια νόμιμης λειτουργίας στην Ελλάδα. Η ύπαρξη αυτής της άδειας αναγράφεται συνήθως στο homepage του site αλλά και στις επιμέρους του σελίδες. Ένδειξη ύπαρξης της σχετικής άδειας είναι η υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας από ένα site. Αν δεν υπάρχει αυτή η άδεια, τότε απλά είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να γίνει ανάληψη των κερδών ή να δημιουργηθούν και προβλήματα με την εφορία ή ακόμη και με τον νόμο γενικότερα. Εννοείται ότι το παιχνίδι στο site του ΟΠΑΠ είναι απολύτως ασφαλές αφού δεν χρειάζεται την σχετική άδεια.